DÄRFÖR SKA DU VÄLJA VISKAN SPA

ANPASSAT EFTER SVENSKT KLIMAT

I Sverige har vi ett växlande klimat med hårda vintrar och förhållandevis milda somrar. Faktum är det kan skilja uppemot 50°C temperaturmässigt mellan vintern och sommaren. Dock anser inte vi att kyla är den största utmaningen utan det är kalla vindar och rå fukt. Det är något som vi har i åtanke när vi designar och bygger våra spabad och du kan därför förvänta dig följande fördelar:

DJUPARE SITTDJUP ÄN KONKURRENTERNA

Att ta ett varmt och avkopplande utebad under vintern är en dröm för många. Men badet måste vara utformat så du sitter skönt och att hela kroppen täcks av vattnet, annars kommer du börja frysa. Dessutom är vi som kommer från Skandinavien oftast lite längre till växten vilket ställer ännu högre krav på sits, komfort och design. Därför är våra Viskan spabad djupare än andra spabad på marknaden. Kom in och provsitt och upptäck med egna ögon vad vi pratar om.

VÅRT DRIFTSÄKRA SYSTEM ÄR UNIKT – TA VARMA OCH LÅNGA BAD NÄR DU VILL

På Viskan Spa använder vi oss av styrsystem levererade av Balboa Watergroup. Majoriteten av de spabad vi erbjuder är utrustade med titaniumvärmare vilket förlänger livslängden på värmaren, samt att spabaden har ett styrsystem som Balboa har designat åt oss som är helt unikt. Det betyder att du utan problem kan ha massagepumparna igång samtidigt som badet hålls varmt, oavsett årstid. Utan denna funktion tappar badet sin temperatur snabbt och det skulle inte fungera i vårt råa nordiska klimat. Det spelar ingen roll vilken isolering ditt spabad har på insidan utan resultatet är alltid detsamma.

VI GER DIG DEN TJOCKASTE SKIVAN PÅ MARKNADEN

Det absolut viktigaste när det gäller spabad är utan tvekan skalet. Våra spabad kommer därför med den tjockaste skalskivan som finns på marknaden och som är tillverkad av marknadens bästa leverantör. Skivan består av abs och akryl och har en tjocklek som är det dubbla mot normala varianter. Blandningen av material gör skivan starkare och mer flexibel. Dessutom är den även förstärkt med polyuretan (PUR) i flera lager för att bli så stark som möjligt. Andra fördelar är att det är skonsammare mot miljön och fungerar som ljudisolering. Du får även ytterligare ett lager med isolering vilket också är ett plus i kanten.

SP-TESTAD OCH ENERGISNÅL ISOLERING

Våra spabad är bevisat energisnåla och det beror på flera olika faktorer. Bland annat vår täta isolering i flera lager samt flera luftbarriärer. Det beror även på att vi tar vara på värmen som kommer från spaets pumpar. Om du väljer ett spabad från Viskan Spa Center får du ett lättskött och servicevänligt spabad tack vare isoleringen. På lång sikt kan du spara mycket pengar. Servicevänligt plus låg driftkostnad betyder låga kostnader. Här kan du läsa vår kompletta testrapport från SP

VATTEN (ACS) SOM ÄR RENARE ÄN DITT DRICKSVATTEN

Rent och friskt vatten är A och O när det kommer till spabad. Vi har gjort allt vi kan för att vattnet ska vara rent utan att behöva använda mängder av kemiska produkter. Resultatet blev ett helt unikt system – Aqua Clear System. Det är en unik kombination av en antibakteriell slang, kraftfulla filter, en programmerbar och energisnål pump samt en smart oxideringsprocess. Om UV-C-ljus och ozon kombineras på ett särskilt sätt får du den mest kraftfulla reningen av drickbart vatten som dessutom är helt fri från kemikalier.

KVALITETSKOMPONENTER OCH DETALJER SOM LYFTER PRODUKTEN

Små detaljer som packningar, tätningar och o-ringar glöms gärna bort men det är faktiskt dessa saker som skiljer spabad åt när det gäller kvalitet. Även vilken typ av lim och silikon du använder spelar roll. På Viskan Spabad lämnar vi ingenting åt slumpen utan vi vet att rätt produkter på rätt plats är avgörande för hållbarheten. Till pumparna använder vi Viton-tätningar istället för klassisk EPDM-tätning vilket är cirka 4 gånger så effektivt. För flera av de spabad vi erbjuder har vi använt en bättre och tryggare säkringsmetod när det kommer till massagejets. Vi undviker både silikon och muttrar då det kan orsaka läckage i framtiden, eftersom både silikon och plastmuttrar tappar i kvalitet över tid.

EN PROGRAMMERINGSBAR OCH SEPARAT CIRKULATIONSPUMP

Alla våra modeller har en programmeringsbar cirkulationspump som sitter separat från spabadet. Det resulterar i att spabadet för mindre oväsen och drar mindre energi. Dessutom kan du själv bestämma hur ofta du vill att vattnet ska filtreras. Du kan välja allt mellan fyra timmar upp till ett dygn. Det betyder även att resterande pumpar slits mycket mindre eftersom de enbart används i massagesyfte.

ETT MARKNADSLEDANDE LOCK

Locket är en annan detalj som inte får glömmas bort. Här får du utan tvekan det bästa locket på marknaden. Som du säkert redan vet stiger värme uppåt och därför är vårt lock tillverkat av en så kallad högdensitetscellplast för att isolera så bra som möjligt. Det är även tjockt och håller längre än andra varianter på marknaden.